fbpx

ohranite spomine najbližjih za vedno

Družinsko fotografiranje

Fotografiranje vaše družine, veliko ujetih nasmehov, igrivosti in iskrivosti. Trenutki z vašimi najmlajšimi ujeti v naravi ob lepi svetlobi. Po dogovoru na samo lokacijo prinesem tudi razne rekvizite, da popestrimo fotografije. Otroci rastejo hitro, ne zamudite teh trenutkov, ohranite jih v družinskih albumih.

Do 1 ure fotografiranja v naravi / izbrani lokaciji
Možnost rekvizitov na lokaciji
Prejmete 30-40 digitalno obdelanih fotografij v visoki ločljivosti
* možnost dokupa USB ključka ter natisnjenih fotografij

Nosečniško fotografiranje

Fotografiranje bodoče mamice in tudi partnerja, prvorojencev v naravi ali na izbrani urbani lokaciji. Naj ujamem pristno srečo in dih neučakanosti ob prihodu vajinega malčka. Izbirate lahko med 10 oblekami iz moje garderobe ter z njimi še dodatno poudarite svoj trebušček.

Do 1 ure fotografiranja v naravi / izbrani lokaciji
Možnost slikanja s pripomočki (oblekice, duda, slika iz ultrazvoka…)
Vključena 1 nosečniška obleka po vašem izboru
Prejmete 30-40 digitalno obdelanih fotografij v visoki ločljivosti
* možnost dokupa USB ključka ter natisnjenih fotografij
* možnost ličenja pred samim slikanjem

Portretno fotografiranje

Portretno fotografiranje posameznikov, ki si bodisi želite korporativne fotografije ali pa fotografiranje vaših dejavnosti kot so šport, kulinarika, glasba itd. Tukaj so mišljena tudi skupinska oziroma poslovna fotografiranja za osvežitev spletnih strani in spletno promocijo.

Do 45 minut fotografiranja v naravi / izbrani lokaciji
Možnost rekvizitov na lokaciji
Prejmete nekje 20 digitalno obdelanih fotografij v visoki ločljivosti

Za vedno

Babice in dedki so tisti člani družine, na katere dostikrat pozabimo. Imate fotografije z njimi in vnuki ? Če bi jih želeli ohraniti ne le v srcu temveč tudi
nositi fotografije iz roda v rod, želim biti del vaše zgodbe. Naj bo pristno in ljubeznivo. 

Do 1 ure fotografiranja na vašem domu oziroma na lokaciji,
ki vaši družini nekaj pomeni
V PAKETKU PREJMETE:
Lesen USB ključek 30-50 digitalno obdelanimi fotografijami v
visoki ločljivosti ter 10 razvitih fotografij formata 10 x 15 cm

Dodatno:

* V kolikor želite paketek poslan po pošti s fotografijami na lesenem USB ključku ter 10 razvitih fotografij formata 10 x 15 cm, je potrebno doplačilo 15 €
* Možnost ličenja na dan fotografiranja s profesionalno vizažistko Karin Zorn, z doplačilom 35 €
* Možnost frizure oziroma kitk na dan fotografiranja, z doplačilom
* Dodatno se zaračunajo potni stroški izven Goriške regije
* Napisane cene so brez zaračunanega 22% ddv

Podarite darilni bon vašim najdražjim

Nekdo od vaših bližnjih praznuje ali pa si že dolgo želi fotografiranja in si tega žal ne more privoščiti ? Lepo darilo je darilni bon za fotografiranje v naravi s katerim boste nekomu podarili nasmeh na obraz. Ponujam štiri različne darilne bone in sicer za družinsko ter nosečniško fotografiranje, bon v vrednosti 50€ ali 100€. Ob nakupu 2 bonov prejmete popust. 

Sledite mi tudi na Facebook in Instagram profilu. Bodite na tekočem in ne spreglejte aktualnih ponudb ! 

Se sprašujete, kaj vse določa končno ceno fotografiranja ? 

  1. IZOBRAZBA:  po končani osnovni šoli sem se vpisala na likovno gimnazijo Nova Gorica, kjer sem 4 leta urila oko, se spoznavala s novimi tehnikami risanja, računalniških programov, arhitekture, tehničnega risanja in abstrakcije, kiparstva, fotografije, umetnostne zgodovine, likovne teorije itd. Študij sem  nadaljevala na Akademiji za likovno umetnost in po dobrih 3 letih diplomirala. Šolala sem se na oddelku za fotografijo, poleg tega pa smo imeli v predmetniku tudi video, kiparstvo, slikarstvo, ilustracijo, grafično oblikovanje, grafiko, tipografijo in še bi lahko naštevala. Moj naziv je ”diplomirana oblikovalka vizualnih komunikacij”. Končni izdelek je imel naslov: ”fotografska interpretacija astroloških znamenj”, kjer sem skupaj s balerino predstavila 12 znamenj horoskopa. Na faksu sem postavila razstavo in uspešno zagovarjala svojo diplomo. 
  2. OPREMA: ker si za kakovost fotografij fotografi kupujemo nekaj tisoč € vredno opremo, kjer vsak klik na sprožilec zniža ceno izdelku torej kameri in objektivu. Opremo je potrebno znova in znova menjati, servisirati, skratka je velika investicija, da vam lahko ponudimo kar se da kvalitetne končne fotografije. V moji torbi se skriva NIKON kamera s štirimi objektivi, dve bliskavici, potem so tukaj še studijska bliskavica, dežniki, stojala, odbojniki, torbe in ostali rekviziti katerim po nekaj letih pade kvaliteta oziroma se izrabijo. Seveda lahko rečem, da je fotografiranje zaslužek ampak nekaj % vsakega fotografiranja pa gre v šparovček, kjer čaka pravi čas za nabavo potrebne opreme.
  3. REKVIZITI: so vsi tisti pripomočki pri slikanju, ki pripomorejo, da so slike bogate, prisrčne in dodajo piko na i. Govorimo od oblekic za najmlajše, do stolčkov in odejic v studiu, nosečniških oblek, venčkov, dimnih bombic, lučk, vzglavnikov itd. Vse imajo svojo ceno in vi pripomorete k temu, da lahko širim svojo ponudbo.
  4. PREVOZ: čemu potni stroški. Za občino Nova Gorica so potni stroški že vključeni v ceno, ko pa se za vas peljem malo dlje, si moram bencin pokriti. Mislim, da je vsem jasno, da je vožnja dodatni strošek tako za gorivo kakor kilometrino avtomobila.
  5. FOTOGRAFIRANJE: poteka tako, da se spoznamo, rečemo par besed in se pogovorimo o vaših željah in mojih idejah. V kolikor smo na lokaciji tja prinesem kakšen rekvizit, v studiu pa vaš čaka že pripravljena scena. Družimo se nekje eno uro, odvisno od fotografiranja, velikokrat končamo z objemom ali celo na pijači. To je čas, ki je namenjen vam, druženju in ustvarjanju spominov. V kolikor gre za vajin poročni dan se le tam zadržim tudi do 14 ur ! Seveda je nepozabno in vedno čudovito, malce naporno ampak jaz v tem res uživam. Da pridemo do končnega izdelka pa le ta terja še nekoliko več dela in ur, ki sledijo za računalnikom. 
  6. OBDELAVA: tukaj se pa zgodi čarovnija ! Narejene slike se naložijo na računalnik, nato naredim ožji izbor in po navadi grem čez slike vsaj dvakrat. Ko imam izbranih tistih 30-60 fotografij nekje povprečno le te izvozim v Adobe programe. V Lightroom programu opravim korekcije barv, svetlob, obrezavo, itd. Vzame mi nekje 5 ur časa, odvisno od zahtevnosti fotografij, ko lahko rečem, da sem na nekje 80% opravljenega dela. Za tem sledijo še podrobnejši popravki, tukaj mislim na mozoljčke, gubice, brisanje neprimernih elementov iz slike, vse kar zahteva še nekaj minut ali uro več. Fotografije izvozim v polni resoluciji za vas ter v manjši za spletno stran, poleg barvnih pa dobite tudi črno-bele fotografije.
  7. IZDELEK: ko so fotografije skrbno v mapi naredim ponovni pregled ter jih preko spletne povezave pošljem vam na e-mail naslov. Napišem vam še sporočilo v zahvalo in upam, da vam bodo fotografije zares všeč. V kolikor se odločite za dokup paketka, vam tukaj pripadajo fotografije na lesenem USB ključku, nekaj razvitih fotografij za katere se zapeljem v fotografsko trgovino ter dodam malo dekoracije. Škatlo pošljem na vaš domači naslov, všteta je tudi poštnina.
  8. ZAKLJUČEK: hočem poudariti to, da so med nami nekateri, ki fotografiranje in naš čas zelo cenijo ter drugi, katerim se zdi še 50€ preveč za vse našteto in si celo upajo zbijati našo ponudbo. Želela sem pojasniti kaj vse je vključeno v ceno k moji ponudbi in rada bi (ne le jaz temveč vsi fotografi, snemalci, oblikovalci), da se naš čas ceni. Cena je taka z razlogom. Vsako leto rastem, se razvijam, pridobivam na izkušnjah, kupujem boljšo opremo, ponujam več rekvizitov skratka lahko Vam ponudim več. HVALA VAM ZA PODPORO IN MOTIVACIJO!

    Dunja Košuta, diplomirana oblikovalka vizualnih komunikacij, smer fotografija